GYIK

Összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket a konferenciával kapcsolatban:

Mi az a TEDx és miben különbözik a TED-től?

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciák a 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek.

A TEDx program a licensz alapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett.

Miben más a TEDx konferencia mint bármely más szakmai konferencia?

Nálunk nem fogsz unatkozni, hiszen az előadók mindenki számára érthetően adják át gondolataikat, tudásukat, akár tudományos mélységben, a lehető legrövidebb idő alatt. Célunk a gondolatok felébresztése és a hallgatóság inspirálása. A konferencia különböző tudomány- és művészeti ágak témaköreiből merítkezik, ezáltal sokszínű és érdekes minden korosztály számára.

Mikor és hol lesz az első szegedi TEDx rendezvény?

Október 5-én, Szegeden az IH rendezvényközpontban. Kapunyitás 9:30, kezdés 10.00-kor. Az esemény egésznapos, az előadások pontosan kezdődnek.

Mire számíthat, aki jegyet vesz az eseményre?

Innovatív ötletekre, sikertörténetekre, tudományosan megalapozott hátterű előadásokra. 17 nagyszerű előadó fogja megcsillogtatni tehetségét.

Az esemény szünetében kapcsolatépítésre és kötetlen beszélgetésre lesz lehetőség, ahol az előadók is elérhetőek lesznek, illetve támogatóink, partnereink standjainál interaktív játékos feladatokkal kapcsolódhattok ki.

Természetesen készülünk apró sós süteményekkel, kávéval és frissítőkkel az esemény alatt, viszont a belépőjegy az ebéd árát nem tartalmazza.

Hol tudok jegyet venni?

Jegyedet az IH Rendezvényközpontban, valamint online www.ihrk.hu és a www.tixa.hu weboldalakon szerezheted be!